Ortaklığın Giderilmesi Dava Dilekçesi
Yazımızın sonunda ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi bulunmaktadır. Bu dilekçe çok genel bir dilekçe olup ortaklığın giderilmesi davası açmak istiyorsanız bir avukata danışmanızı öneririz. Ortaklığın giderilmesi davasını bir avukattan yardım alarak açmak zorunda değilsiniz; ancak bir avukattan yardım almak işinizi kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.
Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?
Ortaklığın giderilmesi davasını açmak için dilekçe ile sulh hukuk mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. Ortaklık miras sebebiyle oluşabileceği gibi bir taşınmazın hisseli olarak alınması sonucu da oluşabilir. Ortaklığın giderilmesini istediğiniz ev, arsa, tarla gibi taşınmaz mal varlığı ise bu davayı taşınmazın bulunduğu yerdeki mahkemede açmanız gerekiyor. İstanbul’da açmanız gereken davayı eğer İzmir’de açarsanız, davanız yetkisizlik sebebiyle ret edilir.
Birden fazla taşınmaz için ortaklığın giderilmesi davası
Ortaklığın giderilmesi davası açmak istiyor ve birden fazla taşınmazda ortak olabilirsiniz. Böyle bir durumda her bir taşınmaz için ayrı bir dava açmanıza gerek yoktur. Tek bir dava açabilirsiniz. Açacağınız bu tek dava ile ortak olduğunuz tüm taşınmazlardaki ortaklığı bitirebilirsiniz. Peki, böyle bir davayı hangi mahkemede açmanız gerekiyor. Davayı yine sulh hukuk mahkemesinde açmanız gerekiyor. Babanızdan 3 tane evin miras kaldığını kabul edelim. Bu evlerin biri İstanbul’da, biri Marmaris’te birinin de Kastamonu’da olduğunu var sayalım. Böyle bir durumda her üç evdeki ortaklığın giderilmesi için İstanbul’daki mahkemede de dava açabilirsiniz, diğer iki yerdeki mahkemelerde de dava açabilirsiniz. Bu üç yerden İstediğiniz yerdeki mahkemede dava açabilirsiniz.
Örneklerle Ortaklığın Giderilmesi Davası
Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi indirmek için tıklayınız.
Siz de fikrinizi belirtin