Türk hukuk sisteminde avukatların miras avukatı, gayrimenkul avukatı şeklinde bir uzmanlaşması bulunmamaktadır. Bazı avukatların miras avukatı olarak bilinmesinin sebebi, bu avukatların dava çok miras davaları alanında çalışmasıdır.
Miras davaları ile yoğun şekilde çalışan avukatlara halk arasında miras avukatı denilmektedir. Yoksa öğretmenlerde olduğu gibi; İngilizce öğretmeni, tarih öğretmeni, matematik öğretmeni gibi farklı eğitimleri ve uzmanlıkları bulunmamaktadır. Miras avukatı miras davalarında tecrübesi ve bilgisi daha fazla olan avukatla denilmektedir. Vasiyetname veya miras sözleşmesi düzenlemek isteyen kişiler bir miras avukatından yardım almalıdırlar; çünkü vasiyetnamenin sizin ihtiyaçlarınıza göre düzenlenmesi gerekir.
İstanbul Miras Avukatı Hangi Davalara Bakar?
Miras bırakanının mirasçılardan mal kaçırması sonucu tapu iptal davası veya tenkis davası açmak isteyenlerin gideceği kişi miras avukatı olacaktır. Tapu iptal ve tenkis davaları teknik detaylar içermesi ve ispat malzemelerinin özenle seçilmesini gerektirir. Bu sebeple de zor davalardır. Bu konuda mutlaka tecrübeli bir avukattan yardım alınmalıdır.
Kendisini dolandırarak zarara uğratan ya da fena şekilde döven oğlunu mirasçılıktan çıkarmak isteyen bir kişi miras avukatı arayışına girecektir. Bu konuda eksik veya hatalı işlem sebebi ile istenen sonuç alınamayabilir.
Bazı durumlarda mirasçılar miras bırakanlarının sahip oldukları mal varlıklarının neler olduğunu bilmiyor olabilirler. Böyle bir durumda tereke tespit davası açılması ve takip edilmesi konusunda miras avukatının yardımına ihtiyaç duyacaktırlar.
Miras bırakan adına kayıtlı olan taşınmazların mirasçılar adına tescil edilmesi için intikal işlemlerinin yapılması gerekecektir. Böyle bir durumda miras avukatı mirasçılık belgesi alınması veya hatalı olan mirasçılık belgesinin iptali için dava açacak ve intikal işlemlerinizi yürütecektir.
Mirasçıların kendi aralarında anlaşmaları durumunda miras paylaşılma sözleşmesini hazırlamak için bir miras avukatına ihtiyacınız olacaktır. Mirasçılar aralarında anlaşamazlarsa ortaklığın giderilmesi davası kaçınılmaz olacaktır ve miras avukatından yardım almanız faydanıza olacaktır.
Vasiyetname, miras sözleşmesi, ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirastan feragat sözleşmesi gibi teknik ve önemli maddi sonuçları olan sözleşmeleri düzenlemeden önce mutlaka bir miras avukatı ile yüz yüze görüşmenizi öneririm.
Verdiğimiz Hizmetler
İstanbul’da faaliyet gösteren KÖK Hukuk Bürosu; vasiyetname ve miras sözleşmesi düzenlenmesi, veraset ve intikal işlemlerinin yürütülmesi, mirasın reddi davası açılması ve takip edilmesi, ortaklığın giderilmesi (izale-i şuyu) davası açılması ve takip edilmesi, ölünceye kadar bakma sözleşmesi düzenlenmesi, mirastan feragat sözleşmesinin düzenlenmesi, vasiyetnamenin iptali davası açılması ve takip edilmesi ve vasiyetnamenin tenfizi davasının açılması ve takip edilmesine ilişkin temsil ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Bize 0530 821 53 16 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Miras Davalarında Avukat Ne Kadar Alır?
Miras davalarında avukata ödenecek ücret ve dava masrafları merak edilen konular arasındadır. Avukata ödenecek belirli ve tüm Türkiye’de geçerli sabit bir ücret bulunmamaktadır. Her yıl Türkiye Barolar Birliği tarafında avukatlık asgari ücret tarifesi belirlenir. Tarifede belirlenen ücretlerin altında dava kabul edilmesi yasaktır. Bu tarife ayrıca alınacak tavan ücretini de belirlemektedir. Avukatlık ücreti dava değerinin % 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenir.
Avukat seçerken fiyat teklifi belirleyici tek kriter olmamalıdır. Unutmayın ki eğer davayı kaybeden taraf siz olursanız, karşın tarafın avukatına da ücret ödeyeceksiniz ve dava masrafları da size ait olacak. Yani hem istediğinizi alamayacak hem de cebinizden para harcayacaksınız. Gerçi bu birkaç istisna dışında tüm davalarda böyledir, miras davalarına özgü bir sonuç değildir. Ancak miras davalarının değerleri yüksek olduğu için, göze biraz görünür olmaktadır.
Avukat be y 100/25 siz mal in ortagimisiniz ne demek bu baronun belirlediği Fiat 11.500 tl bana 1.000.000 Hide ist alacaksini. 250 bin oylemi yahu keşke avukat olsaydik