Anlaşmalı boşanma protokolü başlıklı bu yazımızda sizlere anlaşmalı boşanma protokolü örneği sunacağız. Anlaşmalı boşanma protokolünü bilgisayarınıza indirebilir ve kendi bilgilerinize göre düzenleyebilirsiniz.

anlaşmalı boşanma protokolü örneği
Anlaşmalı boşanma protokolünü hazırladıktan sonra eşinize de imzalatmanız gerekmektedir. Sadece sizin imzalamanız hiçbir anlam ifade etmez. Bu sebeple anlaşmalı boşanma protokolünü birlikte müzakere etmeniz faydanıza olacaktır.
Anlaşmalı boşanma protokolünde en başta eşlerin boşanmak istedikleri yazmalıdır. Anlaşmalı boşanma en az 1 yıldır evli olan eşler için mümkündür. Bir yıldan daha az süre ile evli olanların anlaşmalı boşanmalarına karar verilemez. Anlaşmalı boşanmanın olması için iki tarafında boşanmayı istemesi gerekmektedir. Eşlerden biri boşanmak istemiyorsa anlaşmalı boşanma mümkün değildir ve böyle bir durumda çekişmeli boşanma davası gündeme gelecektir.
Mahkemeye sunacağınız anlaşmalı boşanma protokolünde, varsa ortak çocukların velayetinin kimde olacağının yazması gerekmektedir. Hukuk sistemimiz ortak velayete izin vermemektedir. Bunun için hangi çocuğun velayetinin anneye veya babaya verileceğinin açıkça yazmanız gerekmektedir. Çocuklarının tamamının velayetinin anneye verileceğini yazabileceğiniz gibi, bir çocuğun velayetinin anneye diğerinin ise babaya verileceğini yazabilirsiniz.
Anlaşmalı boşanma protokolünde ayrıca mal varlıklarının paylaşımının nasıl yapılacağı yazılmalıdır. Ev eşyalarının kimde kalacağı, ortak alınan ev, arsa veya arabanın kime bırakılacağını yazmanızda fayda var. Aksi durumda ileride mal paylaşımı davası sizleri bekleyecektir. Bankada bulunan para veya ziynet eşyalarının da nasıl paylaşılacağını yazmanız yararınıza olacaktır.
Boşanma sebebi ile eşlerden biri diğerine maddi veya manevi tazminat ödeyecekse; miktarının ve ne zaman ödeneceğinin anlaşmalı boşanma protokolünde yazılması önemli bir husustur.
Boşanma sebebi ile eşlerin birbirlerine ve çocukların ihtiyaçları sebebiyle ödeyecekleri nafakanın miktarının yazılması da gerekmektedir.
İki taraf da anlaşmalı boşanma protokolünü imzaladıktan sonra mahkemeye vermeniz gerekmektedir. Protokolde yer alan şartlarla hâkim boşanmanıza karar verecektir.
Merhabalar bu protokol anlaşma protokolü ise ben şimdi bunu çıktısını alıp kendime göre doldurursam mahkemede nereye vermeliyim bu konu hakkında biraz daha detay vermenizi rica etsem açıkcası avukat olmadan kendim halletmek istiyorum ama eğer becerebilirsem bir tek adliyede nereye başvuracağım aklıma takıldı onuda açık açık yazabilirseniz veya buraya cevap verebilirseniz sanırım çözebileceğim yinede bilgilendirmeniz için teşekkür ederim işe yarayacak sanırım.
Anlaşma protokolünü iki taraf da imzaladıktan sonra boşanma dava dilekçesi ile birlikte adliyede bulunan tevzi bürosuna teslim etmeniz gerekmektedir. Dava açarken sizden başvuru harcı ve posta ücreti olarak gider avansı alacaklardır.
Merhabalar bir avukata ihtiyaç yok o zaman
Avukata gerek kalmadı ozaman arzedenmdilekçe yazanlar var oralardan da yazdırıyor aslında adalet Bakanlığında konuyu ele almaları lazı bu sosyal medyada dağılması zor sayın bakanım duyun bu prosedür zorluklarını da el atın artık Türkiyem medenileşsin artık yine de teşekkürler işe yaradı biz notere mi gidelim avukatımı gidelim derken sonucu burada bulduk teşekkürler iyi çalışmalar
Bilgiler için çok teşekkür ederim anlaşmalı boşanma ile alakalı böyle bilgilerin yayınlanması ve bir avukatın bu tarz paylaşımlar yapmış olması memnuniyet verici
Rica ederiz.